Projectenetalage

Oktober 2017
Er is ontzettend hard gewerkt bij Kunst, Lunch en Cadeau in Zeist. In juni kwam er een facelift van de locatie met de nieuwe naam: Bij Johannes. Waar komt de naam vandaan? Johannes was een timmerman - een ambachtsman - die alles zelf maakte. Naar hem is de straat genoemd. Ook de clienten van Abrona Bij Johannes maken alles zef in het restaurant en in het atelier. De tuin is inmiddels ook klaar en is een extra cadeautje voor de gasten om heerlijk te kunnen lunchen en te genieten van alles wat daar groeit en bloeit.
“We hadden nooit durven dromen dat we zo’n mooie tuin zouden krijgen!”

Abrona tuin Bij Johannes met subsidie Stichting Voorzorg Utrecht     Abrona tuin Bij Johannes met subsidie Stichting Voorzorg Utrecht.02

 
September 2017
Stichting Pro Intermetzo heeft subsidie gekregen voor de aanleg van een Cruyff Court bij locatie Valkenheide in Maarsbergen. Op de locatie Maarsbergen verblijven kinderen en jongeren die vanwege hun complexe hulpvraag tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Midden op het terrein van deze zorginstelling ligt nu een prachtig kunstgrasveldje, waar jongeren, begeleiders en ook mensen uit de buurt naar hartenlust kunnen sporten. Op 13 september 2017 vond de opening plaats.
Cruyff Court Valkenheide met subsidie Stichting Voorzorg Utrecht
 
Augustus 2017
Stichting De Mantelmeeuw te Woerden heeft een voorlichtingsfilm gemaakt over vrijwillige terminale thuiszorg van de stichting.
Deze film zal op 7 oktober 2017 tijdens het Korenfestival 'Voices for hospices' bij het publiek in Woerden worden geintroduceerd.
Ook komt de film op de website http://www.demantelmeeuw.nl/ en zal onder de zorgbemiddelaars, zoals ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorgmedewerkers worden verspreid.
 
Juli 2017
utrechtcares
UtrechtCares biedt flexibel vrijwilligerswerk aan waarbij de ontmoeting met mensen uit kwetsbare groepen centraal staat. Als vrijwilliger bij Utrecht Cares bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en voor welke vrijwilligersactiviteit je je aanmeldt. Via de online kalender worden op iedere dag van de week (vooral ’s avonds en in het weekend) leuke vrijwilligersactiviteiten aangeboden voor enthousiaste mensen en waarvoor extra kennis of kunde niet nodig zijn. Kijk voor meer informatie op:  https://goo.gl/HtAZS2.
Stichting Voorzorg Utrecht heeft twee activiteiten gesteund:
een wekelijkse "een frisse neus halen-wandelactiviteit met ouderen bij 't Huis aan de Vecht
UtrechtCares Wandelactiviteit Huis aan de Vecht met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht
 
UtrechtCares Wandelactiviteit met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht
 
en de doorontwikkeling van de wandelactiviteit met kinderen met een meervoudige handicap bij logeerhuis Oeroeboeroe
Logeerhuis Oeroeboeroe met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht logeerhuis Oeroeboeroe
 
Juni 2017
Op de dag van de verpleging (12 mei) werd door een aantal verpleegkundigen de theatervoorstelling 'DRUK' opgevoerd. Vanwege de grote belangstelling werden nog extra voorstellingen gespeeld op 13 mei en 16 juni. Het doel van deze theatervoorstelling was om het publiek mee te nemen in de drukte in de zorg en de liefde voor het vak. Van daaruit wilden de makers een nieuw elan bewerkstelligen waarmee verpleegkundigen na het zien van DRUK aan het werk konden gaan. De cast bestond uit vier verpleegkundigen, allen werkzaam in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. De band bestond uit twee zangeressen en twee gitaristen, waarvan drie verpleegkundigen en een geestelijk verzorger. Theatergroep Bint had de regie en zorgde voor veel afwisseling in de voorstelling. Tim Driessen, bekend van zijn band De Ministers maakte speciaal voor deze voorstelling het lied 'Beter'. Terugkijken? Klik op: lied "Beter" door Tim Driessen-Theatergroep BINT
theatervoorstelling druk dag van de verpleging
 
----------------

 Meander MC

Een eigentijdse manier van patientenzorg: een afspraak met een medisch specialist kan in het Meander MC te Amersfoort ook met een videoconsult vanuit huis, via een computerscherm. Patiënten die gewoonlijk gebeld worden door hun arts, krijgen nu de mogelijkheid om een ‘bijna echt-gesprek’ te voeren via hun computer of tablet. Door de inzet van een speciale ‘videobutler’, een medewerker die van te voren zorgt voor een goede voorbereiding en stabiele verbinding, hebben patiënt en arts geen last meer van haperende techniek. Ons fonds heeft een bijdrage geleverd aan dit project, lees meer in het artikel dat verscheen in de Veense Courant: https://goo.gl/Ts2Ent
 
 ----------------
 
Op 1 juni jl. was onze voorzitter Trudie Siegerink aanwezig bij de opening van het vernieuwde lunchcafé 'Bij Johannes' van Abrona. Cliënten met een licht verstandelijke beperking runnen het café en de winkel in Zeist. De afgelopen maanden is er flink verbouwd om bezoekers een nog betere beleving te kunnen bieden. Je kunt vanuit het restaurantgedeelte de winkel in kijken en andersom. Dit zorgt voor meer contact en interactie. De keuken is gemoderniseerd met nieuwe apparatuur en de bar is bekleed met kleurige, zelf beschilderde tegels voor een vrolijke sfeer. De tuin zal binnenkort worden aangepakt, hiervoor heeft ons fonds subsidie toegezegd.
opening Bij Johannes 1 juni 2017
 
Mei 2017
Taal doet meer lesbrieven met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht
Bij het project Taal & Gezondheid bieden vrijwilligers taalcoaching, gerelateerd aan gezondheidsvraagstukken. Aan de hand van door Taal doet meer ontwikkelde lesbrieven, onder andere over de apotheek en over mantelzorg,  gaan vrijwilligers en cursisten met elkaar in gesprek over uiteenlopende gezondheidsthema’s. Hier vergroten cursisten niet alleen hun taalvaardigheid, maar ook hun gezondheidsvaardigheden. Ook draagt dit bij aan de gezondheid en zelfredzaamheid van migranten in een kwetsbare positie.

April 2017
Zorghuys Vellerveste te Barneveld heeft een tovertafel aangeschaft. De Tovertafel bestaat uit een beamerkast die boven elke willekeurige tafel opgehangen kan worden en hierop lichtanimaties projecteert. Deze projecties zijn interactief: ze reageren op de hand- en armbewegingen van ouderen met dementie.
Bewegende bolletjes aantikken die daarna uiteenspatten en een klodder verf op de tafel achterlaten. Er ontstaat geen kleurige bende, wel een fraai virtueel schilderij. Dat kan allemaal met de tovertafel die op 27 mei jl. bij Zorghuys Vellerveste in Barneveld feestelijk in gebruik is genomen. Lees verder het artikel uit de Barneveldse Krant: Bewegingstafel Vellerveste
Vellerveste foto Pauw Mediafoto: Pauw Media
 
Maart 2017
Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen te Utrecht is in januari 2015 van start gegaan met het project Stagebureau in de lift. Formele en informele zorg komen samen! Door de inzet van 19 oudere HBO en MBO stagiairs bij complexe hulpvragen konden 76 hulpvragers worden begeleid.
 
Handjehelpen met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht
Februari 2017
true door Antonius Hof met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht 02                true door Antonius Hof met subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht 01
In de Antonius Hof te Bussum (Vivium) werden de bewoners van 1 gang verblijd met nieuwe opplakdeuren van True Doors. Het project behelst het plaatsen van opplakdeuren met een afbeelding die gelijk is aan de voordeur van de vroegere woning van de bewoner. Een voordeur staat vaak symbool voor een bepaalde periode uit iemands leven of een plek waar iemand met plezier gewoond heeft. Wanneer deze persoon naar een zorginstelling verhuist, kan een deur uit het verleden als het ware ‘meegenomen’ worden naar de nieuwe woonomgeving. Dit draagt bij aan een herkenbaar gevoel van thuis wanneer iemand in een zorginstelling komt te wonen. Voordat de deur werd geplaatst ging iemand van het team met de familie van de bewoner in gesprek over woningen waar hij of zij een positieve herinnering aan had. Van het huis naar keuze kon dan een foto gemaakt worden, ook was het mogelijk om een keuze te maken uit de bestaande collectie. De deuren zijn net echt. Bewoners zijn trots op hun voordeur, ze weten hun eigen huis moeiteloos te vinden. Er ontstaan gesprekjes, iedereen die langs loopt heeft wel iets over een deur te zeggen.
De gang is een straatje geworden ….
 < -- >
 
In onze projectenetalage november 2016 maakten we al melding van subsidie aan Abrona voor de aanschaf van een gewichtloossheidsimulator. Inmiddels is in februari 2017 hierover een artikel verschenen in het vaktijdschrift Markant (pagina 5): Artikel Markant over de gewichtloosheidsimulator Abrona met subsidie Stichting Voorzorg Utrecht
De clienten en de fysiotherapeuten zijn ontzettend blij met dit apparaat. De fysiotherapeuten hadden niet durven dromen dat ze ooit met zo’n apparaat konden werken. Deze droom is uitgekomen en voor de clienten biedt de simulator extra goede zorg en behandeling !
 
Januari 2017
Stichting Grasboom te Amersfoort kreeg subsidie voor de inrichting van een prikkelarme omgeving in Het Vogelnest. In 15 appartementen wonen jong volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum.
 

Copyright ©2014. Alle rechten voorbehouden.