2014 genomineerden

… en de genomineerden voor de innovatieprijs 2014 waren:

HartPas
Ingediend door Stichting Hartekind. HartPas is een App voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Met behulp van deze App beheert het kind en zijn of haar verzorger een digitale omgeving waarin de specifieke hartproblemen en de impact daarvan op het dagelijkse leven van het kind zijn vastgelegd en worden bijgehouden. Hiermee wordt de onafhankelijkheid vergroot en kan het kind een zelfstandige gesprekspartner zijn in de omgeving waar het speelt, sport en leert.

Klikik
Ingediend door Amerpoort. Klikik is een digitale mediatheek voor cliënten van Amerpoort waarin internetpagina’s en internettoepassingen makkelijk te vinden zijn. Iedereen kan zijn eigen toegangsscherm (laten) samenstellen. De mediatheek is gevuld met inhoud die aansluit bij diverse doelgroepen en wordt verzameld door een redactie waar ook cliënten van Amerpoort met een licht verstandelijke beperking binnen een dagbestedingsproject aan deelnemen.

Multifunctionele bedbankmeubels
Ingediend door het Meander Medisch Centrum. Op de eenpersoonskamers is een comfortabel multifunctioneel bedbankmeubel geplaatst. Overdag is het meubel als zitbank en tafel te gebruiken om te werken of aan te eten, ’s nachts kan erop worden geslapen. Hierdoor kan familie 24 uur per dag bij de patiënt zijn en dat komt het herstel van de patiënt ten goede.

Spel ‘een steekje los’
Ingediend door Zorgbelang Gelderland. Dit bordspel dat inmiddels ook online kan worden gespeeld, maakt spelenderwijs vanuit verschillende invalshoeken de belevingswereld en de beeldvorming over psychische gezondheid en kwaliteit van leven bespreekbaar. Het zorgt op een snelle en laagdrempelige manier voor contact, openheid, herkenning en begrip voor elkaar. Het spel bevordert de zelfredzaamheid en haalt mensen uit hun isolement. Dit spel maakt taboes spelenderwijs bespreekbaar en mensen leren elkaars perspectief kennen en begrijpen.

 

 

Copyright © 2014. Alle rechten voorbehouden.