Over de Innovatieprijs

De innovatieprijs is een initiatief van de Stichting Voorzorg Utrecht die ter gelegenheid van een aantal jubilea is uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om een vernieuwend project in de gezondheidszorg een kans te bieden.

De volgende innovatieprijs wordt uitgereikt in 2024. De jury is momenteel druk bezig met het beoordelen van de projecten van de afgelopen vijf jaar.
De prijsuitreiking is op donderdag 14 november van 14.00 tot 18.00 uur in Utrecht. Mogelijkheden om aan te melden om hierbij aanwezig te zijn volgen in september.

De winnaar van de innovatieprijs 2019 is Taal Doet Meer met het project Gezonde taal in de praktijk.

Een eervolle vermelding was er voor de projecten:

  • Regionaal Netwerk Kinderpalliatieve Zorg van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg 
  • Gewichtloosheidsimulator van Abrona

Vorige winnaars
Op 20 november 2014 vierde de SVU het 20-jarig jubileum. Toen is de Innovatieprijs 2014 uitgereikt aan Ellen Spanjers van Zorgbelang Gelderland voor het spel "een steekje los".

Op 20 november 2014 vierde de SVU het 20-jarig jubileum. Toen is de Innovatieprijs 2014 uitgereikt aan Ellen Spanjers van Zorgbelang Gelderland voor het spel "een steekje los". In 2009 reikten we de prijs uit aan de Stichting Ambulance Wens.

Kees Veldboer, de oprichter van Stichting Ambulance Wens, vertelt in de onderstaande video wat het winnen van de prijs voor zijn organisatie heeft betekend.