Gerealiseerde projecten 2024

st. Kunstenhuis Idea

Juli 2024

Stichting Kunstenhuis Ideauit Zeist heeft het project ‘Nou mevrouwtje’ dat zich richt op alle mensen van 60 jaar en ouder in Zeist gerealiseerd. Met het project willen zij zorgverleners via ervaren, doen, gesprek en theorie meenemen in het verschil tussen een betuttelende en een empowerende relatie, waarin de kunst van het verbinden centraal staat.
Er is ook een voorstelling gegeven met als thema ‘betutteling en empoweren’.

st. Kidzklix

Juli 2024

Stichting KidzKlix uit Putten is voor kansarme jongeren en jongeren met een beperking in de regio Utrecht met het project Van Nature klikt het! gestart. KidzKlix creëert passie voor natuur bij kinderen door middel van fotografie.
De kinderen gaan samen met een professionele natuurfotograaf een natuurgebied bezoeken. De kinderen krijgen een eigen fotocamera te leen. Het doel is om mooie natuurvondsten te fotograferen.

Buddyhuis

Mei 2024

Stichting Buddyhuis is in het Sint Antoniusziekenhuis ​een wandeltherapie gestart: Stap je Beter. Het doel van deze wandelingen is meerledig, maar kwaliteit van leven, fysiek en
mentaal welzijn van kankerpatiënten tijdens en na het behandeltraject staan centraal.

NOA bij Tamarinde

Mei 2024

Stichting Volte heeft met hulp van vele organisaties een ontmoetingsruimte gerealiseerd waar inwoners van Utrecht terecht kunnen voor werk, zingeving voedsel en meer. Tevens kunnen de verpleeghuisbewoners gebruik maken van deze ruimte.

Relaxbadkamer

Mei 2024

Abrona​ heeft op de locatie Zonnelaan een relaxbadkamer gerealiseerd. De relaxbadkamer is een duurzaam project waar ook gekeken is naar goede en passende  materialen voor de doelgroep.
De bewoners kunnen hier ontspannen badderen! 

Podcastserie veerkracht

Mei 2024

Het Jo Visser Fonds heeft een vijfdelige podcastserie gemaakt over de ongemakken van het ouder worden. Onder de titel VerliesKracht zijn vijf prachtige verhalen gemaakt met ouderen over veerkracht op een leeftijd dat je het niet meteen meer verwacht.​ De verhalen zijn te beluisteren op Spotify door hier te klikken.


Duo fietsen

April 2024

Amerpoort heeft twee duofietsen aangeschaft voor twee verschillende locaties. Hierdoor is de wereld van de cliënten erg vergroot en kunnen zij mooie tochten maken.

Buddies 2023

April 2024

HandicapNL heeft mede met subsidie van de SVU 20 nieuwe Buddykoppels van jonge mensen met en zonder een licht verstandelijke en/of fysieke beperking gerealiseerd in Utrecht.

Snoezelruimte Blommendal

April 2024

Bij zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg hebben zij mede met subsidie van SVU een snoezelruimte gerealiseerd.

Inrichting gezinshuis

April 2024

Stichting Vrienden van Flores FAM ontving subsidie voor de inrichting van een duurzaam gezinshuis in Nieuwerbrug aan den Rijn. Hier worden jongeren in gezinsverband naar zelfstandigheid begeleid. 

Therapiebad de Kleine Bron

Maart 2024

Stichting de Kleine Bron heeft mede met subsidie van SVU een therapiebad kunnen plaatsen in hun wellness gericht op kinderen die ernstig gehandicapt zijn of uitbehandeld zijn en veel pijn ervaren. De watertherapie kan voor veel verlichting zorgen.

Gezonde taal in de praktijk

Maart 2024

Taal doet meer heeft In 2023 een impuls gegeven aan het project Gezonde taal in de praktijk. Het doel is meer deelnemers te bereiken die hun taal- en gezondheidsvaardigheden, en daarmee de zelfredzaamheid, vergroten.
Fotograaf: Oktay Kalenderoglu.

Vitafloor

Januari 2024

De Prinses Maxima Manage in Den Dolder heeft mede met subsidie van SVU een vitafloor geplaatst. De vitafloor kan ingezet worden bij blessures en spierstijfheid en om de paarden soepel, gezond en krachtig te houden.  ​Aangezien het rijden en werken met gehandicapten een zware belasting is voor de paarden. 

Kletspakket

Januari 2024

Stichting Vrienden van het UMC Utrecht heeft het kletspakket voor kinderen van ouders met kanker samengesteld. Dit om ouders te helpen om het gesprek met hun kinderen aan te gaan. ​Het pakket bestaat uit boekjes en ander ondersteuningsmateriaal dat wordt afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën en het ziektebeeld.

Inrichting tuin opvanglocatie

December 2023

Bij de nieuwe opvanglocatie van Moviera in Utrecht is een nieuwe tuin gerealiseerd. De tuin is natuur inclusief, biedt veiligheid en geboregenheid. Er is ruimte om te ontmoeten, te spelen en om te ontdekken.

Stichting Duco Samen naar School

December 2023

Stichting Duco heeft met subsidie van SVU divers spel- en speelmateriaal aangeschaft met als doel om kinderen met en zonder beperking van elkaar te laten leren en samen te kunnen laten spelen.